Inspirerad av Danny Saucedo och David Beckham

Johan Söderberg. Foto: Jessica Söderberg, CC-BY-NC.

Johan Söderberg. Foto: Jessica Söderberg, CC-BY-NC.

Denna vardagsfrisyr har jag valt för att den är populär, enkel och jag trivs med både långt och kort hår. Nu får jag båda delarna. Jag har länge haft kort hår men viljan att kunna dra fingrarna genom ett långt, härligt hår har funnits där de senaste åren. Förmodligen är jag för lat och har inte orkat spara ut mitt hår eller så är det för att jag blir så less på att det hänger ned i ögonen vid idrottsaktiviteter och klipper av det. Nu har jag hittat en tillfällig medelväg som fungerar för mig. Tills jag får ork att låta det växa sig långt kör jag på den här lätthanterliga varianten av frisyr.

Hur jag åstadkommer min frisyr

När jag klipper mig så ber jag om rakapparaten på en gång. Utan tvekan ber jag frisören att ställa in den på 3 mm och köra runt omkring skallen. Bak låter jag göra en snygg ”ihop klippning” med det rakade och det längre håret upptill, i övrigt skarpa kanter! Upptill ska det vara rejält urklippt så att håret blir lätthanterligt.  Jag har ganska tjockt hår och tunnar ur för att kunna forma frisyren som jag vill. För att sedan göra frisyren använder jag ett fiber fudge från Björn Axén.

  1. Tvätta och föna håret för att få volym.
  2. Stryk i fiber fudgen i håret och forma.
  3. Blås med fönen för att fixera håret.
  4. Avsluta med lite hårspray.

Inspirationskällor

Ursprungligen är idén med kort på sidorna och längre upptill är tagen från Paradise Hotel och en deltagare som heter Cimon Lundberg. Men eftersom har jag tagit intryck ifrån Danny Saucedo och den då lite mer sportiga utstyrseln med håret uppåt istället för Cimons liggandes bakåt. Även en viss David Beckham har inspirerat till en något bred ”tuppkam”.

Johan Söderberg, 18 år