Lång rak lugg och lite uppklippt

Linn Häggström. Foto: Per Almqvist, CC-BY

Linn Häggström. Foto: Per Almqvist, CC-BY

Min vardagsfrisyr är egentligen väldigt enkel men jag gillar den för den går enkelt att variera samt att det går snabbt att få till den. Sen trivs jag väldigt bra i den och då jag inte är den modigaste i frisörstolen så är det små men synliga förändringar jag gillar mest.

Just nu har jag klippt en lång rak lugg som frisören flikat ur lite så den inte ska bli så ”tung”, resten av håret är uppklippt lite grann för att få lite mer form och längderna är ganska rakt avklippta.Sen har jag även i lite slingor ,en färg som går åt koppar och den andra är ljusare blonda slingor.

Min inspiration för hösten hittar jag lite överallt det kan vara någon man ser på tv eller bara nån man går förbi på stan sen har jag säkert blivit inspirerad på flera andra sätt också som har gjort att jag har den frisyr jag har idag. Men såklart gav min frisör lite tips också speciellt med slingorna.

För att fixa min frisyr börjar jag (oftast) med att tvätta håret med schampo och balsam. Efter duschen sprayar jag en värmeskyddande spray i hela håret och fönar det torrt . Sen borstar jag igenom håret och kammar luggen. Efter det  tar jag fram plattången och plattar håret  samt att jag brukar ta håret närmast ansiktet och böja det liteinåt mot ansiktet med hjälp av plattången bara så det ger ett mjukare intryck runt ansiktet. Sen brukar jag ev ta lite produkter som gör håret glansigt oc hjälper det att inte bli så statiskt sist tar jag lite hårspray för att fixera.

Till luggen brukar jag dock spraya hårspray på en kam och sen dra det genom luggen på det sättet blir inte luggen alldeles hård men fortfarande så hindrar sprayen den från att dela sig.

Linn Häggström, 20 årBilder

Linn Häggström, foto: Per Almqvist. CC-BY

Linn Häggström, foto: Per Almqvist. CC-BY