Jag har oftast korta frisyrer

Matilda Ekström. Självporträtt. CC-BY-NC.

Matilda Ekström. Självporträtt. CC-BY-NC.

Jag har haft många frisyrer genom åren, de flesta korta men ungefär vart 5:e år brukar jag få för mig att spara till långt. Det slutar alltid med att jag (som längs) får ner håret till axlarna för att konstatera att det inte ser särskilt bra ut och därför klipper av det. Nu har jag ganska nyligen klippt av håret efter en period av tråkigt sparande och är som vanligt väldigt nöjd med att slippa hår i nacken.

Jag har gått hos samma frisör i över tio år (hon brukar oftast vilja klippa lite kortare än jag). Min frisyr just nu är kort i nacken och längre fram med en ganska lång lugg. Jag valde den för att jag kände att jag ville ha en kort lättskött frisyr som ändå inte var superkort. Håret är extremt lättskött, jag duschar på morgonen och behöver egentligen inte göra så mycket mer även om frisyren blir lite snyggare av att blåsas och sen formas med lite vax, det tar typ 5 min. Det viktigaste är att inte vänta för länge med klippningen eftersom frisyren då transformeras till att likna en hårmössa. Apropå mössa är det lite av ett problem när man har kort hår, när man har mössa ser det ut som om man inte har något hår alls – inte så snyggt.

Jag gillar mitt hår, det är tjockt och funkar till många frisyrer. Nu börjar det bli grått vilket är lite ovant men det är ju ganska enkelt att fixa med lite färg.

Matilda Ekström, 41 år