Singelskägg?

Kristoffer Andersson. CC-BY.

Kristoffer Andersson.CC-BY.

Jag fick uppslaget att spara ut skägg för att jag hade fördomen att tjejer inte gillar helskägg och att jag ville vara singel. Det var ett säkert recept på att förbli singel. Dessutom var jag nyfiken på hur det skulle se ut. När jag efter 4 månader hade fått ut ca 6 cm skägg så visade det sig att den fördomen var just en fördom och att mitt recept var dömt att misslyckas.

Jag är väldigt noggrann med mitt skägg. Det förkommer ofta hårinpackningar och jag har alltid balsam och schampo i när jag duschar. Blir det längre än 4 cm så lär jag kamma det varje dag annars blir det som svinto.

För mej är det i grund och botten ett bekvämlighetsval som har satt permanenta märken i min person. På min akademi så refereras jag som ”han med skägget” och de flesta brukar nicka i samförstånd.

Problemet är i bland att jag försätts med vissa egenskaper så som att jag har större kunskaper än vad jag har. Det löser jag enkelt igenom att vara ödmjuk mot min omgivning. Det viktiga när det gäller att ha helskägg är att se till att man har ett ordnat yttre. Är man ovårdad i klädseln så förstärker helskägget det intrycket. Det enklaste sättet är att försöka vara välklippt. Då ser det ut som om skägget är en medveten accessoar och inte ett tecken på lathet.

Jag har även märkt att det ger mig större trovärdighet än när jag hade lite eller väldigt kort skägg vilket gör att jag som ledare blir mer respekterad och det gör att det blir lättare att leda grupper.

Så som läget är nu så kommer jag nog aldrig att göra mig av med mitt skägg.

Kristoffer Andersson