Att praktisera i ett utställningsprojekt

I arbetet med att producera utställningen om hår har vi tre duktiga praktikanter som bland annat bidrar med research. Här presenterar de sig inför några kommande blogginlägg:

Hej!

Vi är tre praktikanter Mia, Madeleine och Elin som arbetar med den kommande hårutställningen här på Nordiska Museet. Vi läser alla sista terminen på kulturvetarlinjen fast med olika huvudämnen, idéhistoria, teatervetenskap och modevetenskap.

När det kommer till utställningen hjälper vi produktionen att göra research. Vi har under våra första veckor fördjupat oss i information om håravfall, religiösa anknytningar, hårförlängningar, historiska frisyrer, hårsjukdomar och synen på kroppshår inom kvinnorörelsen.

När vi inte är med på möten eller letar information om hår i arkiv och bibliotek dricker vi kaffe med underbara arbetskollegor eller går en tur i museet!

Tre nöjda praktikanter

Mia, Madeleine och Elin