Efterlysning: Frisyrer 1940-2000

Foto: Peter Gullers. Nordiska museets arkiv.

Vill du synas i vår hårutställning i höst?

I höstens utställning om hår kommer det att finnas ett avsnitt vi kallar ”Tidslinjen”. Där gör vi historiska nedslag från forntiden och fram till idag.

Vi har upptäckt att vi inte har så många bilder på personer med tidstypiska frisyrer från 1900-talet och 2000-talet, så nu är vi på jakt efter fotografier. Skicka gärna in en bild på dig själv i en tidstypisk frisyr, berätta när bilden togs samt varifrån du fick inspiration till frisyren.

Skicka bilden digitalt (i hög upplösning så att den går att trycka) eller per post så skannar vi bilden och skickar tillbaka originalet. Vi behöver också ha kontaktuppgifter till dig om vi skulle vilja veta mer.

Alla bilder som skickas in publiceras här på Hårwebben. Vi väljer sedan ut bilder till utställningen.

Bilden behöver vara tydlig och frisyren ska synas ordentligt. Det kan vara allt från proffsiga porträttbilder till semesterbilder. Frisyren behöver inte vara extrem, men bör vara typisk för sin tid (enligt din egen uppfattning).

Du kan ladda upp din bild här på webbplatsen, e-posta till adressen har@nordiskamuseet.se, eller skicka den med vanlig post. Oavsett hur du skickar din bild vill vi att du fyller i formuläret Frisyrer jag haft. Där hittar du också vår postadress.

/Leif Wallin, intendent på Nordiska museet